lauantai 10. tammikuuta 2015

Hiippapipo ja lapasia








 Talven aikana tekee tietysti mieli neuloa ja tässä vuoden vaihteen molemmin puolin on syntynyt muutama pari lapasia ja hiippapipo.
Lapaset on neulottu Gjestal Janne -langasta ja
Hiippapipo Gjestal Maija -langasta.
Tupsun olen tehnyt kahdella pyöreällä ja reiällisellä pahvinpalalla. Viimeksi olen tehnyt tupsun joskus kouluaikoina, ja tuosta tulikin mielestäni ihan hyvä siihen nähden.

Heijastintuotteita olen saanut testiin Nimipyyhe.com -nettikaupasta, josta löytyy kankaiden ja ompelutarvikkeiden lisäksi mm. hyvä valikoima ommeltavia, liimattavia ja tarrallisia heijastinkuvioita. Testauksen alla onkin, pysyykö tarralliset heijastinkuviot neulepinnassa kiinni. Tähän asti kaikki hyvin, hienosti pysyy! Ja jos alkaa irtoamaan, niin äkkiäkös ne saa ommeltua kiinni. Kangaspinnoissa tarralliset heijastinmerkit pysyvät tosin varmemmin kiinni ja liimailinkin niitä ulkovaatteisiin, vaunuihin ja nahkahanskoihin, joista viimeksimainitut näkyvät alla olevassa ulkoilukuvassa.
Kuvassa, jossa leikitään piilosta :)



14 kommenttia:

  1. Ihania, todella kiva piponmalli, ensimmäisenä kun katselin näitä kuvia tuli mieleen, että pysyyköhän heijastin, kerro sitten kun on pitkä käyttökokemus, täytyy tilata näitä jos pysyy, meillä on paljon vaatteita johon voisi kyllä lisätä heijastimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kerron kyllä mielelläni lisää, pysyykö tarralliset merkit vai tarviiko ommella ajan kanssa kiinni. Ensimmäisen pesun jälkeen näkee parhaiten kestävyyden, joten sitä odotellessa! Vaatteissa kyllä pysyy tosi hyvin, mutta tuo neuleessa pysyminen askarruttaa itseänikin. Palaan siis asiaan! :)

      Poista
  2. Ihana pipo ja ihania lapasia! :) Miulla kans testissä heijastinkangasta, joka silitetään kankaaseen kiinni. Ajattelin kokeilla kiinnittää huopaan.. Saas nähä mitenkä onnistuu ja jiäp loppupeleissä kiinni :)

    VastaaPoista
  3. Tuo pipo on niin ihana, että määki haluaisin tommosen! ^_^

    VastaaPoista
  4. Voi Mira taaas miten ihania nämä on! Ihan huippujuttu tuo heijastin, toivottavasti ne pysyvät hyvin myös neulepinnoilla, meilläkin olis varmasti tarvetta tälle ajatukselle näinä pimeinä aikoina! Jään myös kuulemaan kokemuksia näiden pysyvyydestä.. :)

    VastaaPoista
  5. Söpö setti! Miulle ei ole tullut mieleenkään että tuota heijastinta voisi yhdistää neuleeseenkin! Sille kyllä olisi tarvetta täälläkin, joten täytynee laittaa tilaukseen, jos osittautuu kestäväksi.

    VastaaPoista
  6. Ihania neuleita! Ja toivottavasti tuo heijastinidea toimii, koska se olisi näppärä keino lisätä heijastimia omiinkin neuleisiini. :)

    VastaaPoista
  7. ihania lapasia ja tuo pipo on kyllä mielettömän suloinen.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania <3 Voi hyvänen aika miten simppelin ihania!!!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana hiippapipo! Olisiko mahdollista saada ohjetta tuohon? Neuloisin lapsilleni :)

    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohje on työn alla, luit siis ajatukseni :) Yritän saada ohjepostauksen valmiiksi mahd.pian, viimeistään ensi viikolla, sitä ennen pari muuta juttua tulossa :)

      Poista
  10. Toi hiippis on tosi makee, kyllä tuollainen on Murullekin tehtävä;)

    VastaaPoista
  11. Oi, ootan tuota hiippapipon ohjepostausta myös. Niin ihana malli pikkusille!:) -Riikka

    VastaaPoista